background img
CWteam

Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων «Εκδήλωση στο Αγρίνιο»

4 έτη ago written by

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Η 4η Απριλίου επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων για τρεις λόγους:

  • Χρονικά είναι ακριβώς στο μέσο της 4ης Οκτωβρίου, που γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.
  • Είναι ευκολομνημόνευτη ημερομηνία (4/4).
  • Δεν υπάρχει κάποια άλλη άξια λόγου εορτή την ημέρα αυτή.

ΈΤΣΙ

Ο Δήμος Αγρινίου με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχει ως βασικούς άξονες την περισυλλογή, την καταγραφή και τη σήμανση, τον εμβολιασμό, τη στείρωση, την αποπαρασίτωση, την περίθαλψη, την παρακολούθηση λυσσυπόπτων σκύλων και τέλος την υιοθεσία ή επανατοποθέτησή τους στο φυσικό τους χώρο, αλλά και την ενημέρωση των πολιτών και την εκπαίδευση των μαθητών.

 Στo πλαίσιo υλοποίησης του προγράμματος και με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων (4 Απριλίου), διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό» στη Δημοτική Αγορά του Αγρινίου, τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016. Την ημερίδα διοργανώνουν η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξη, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας και με την υποστήριξη και επικουρία της «Ακτίνας Εθελοντισμού».

Η ημερίδα περιλαμβάνει ομιλίες, διαδραστικές εκδηλώσεις, έκθεση καλλιτεχνικών έργων με θέμα «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό» παιδιών του νηπιαγωγείου και μαθητών των Α’, Β’, Γ’ τάξεων του Δημοτικού σχολείου καθώς και διαγωνισμό έκθεσης με θέμα «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό, μια προσωπική εμπειρία με ένα ζώο» από μαθητές της Δ’, Ε’, και Στ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

10.00-12:00: Χαιρετισμός Φώτης Παπουτσής , Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Δ/θμιας Εκπαίδευσης

-Προβολή video «Βοηθάμε τα ζώα, Σταματάμε την εγκατάλειψη, Δημιουργούμε πολιτισμό»

-Ομιλίες
«Παιδί και ζώο» -Θεόδωρος Τσιλίκας, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας
«Άνθρωπος και σκύλος, μια ιστορία εκατομμυρίων ετών», Βασιλική Καραπαπά, Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής, Δήμος Αγρινίου

-Διαδραστικές εκδηλώσεις με μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Παρουσίαση εκπαίδευσης σκύλων», Κωσταντίνος Μπιτσικώκος, Εκπαιδευτής σκύλων

-Έκθεση Καλλιτεχνικών Έργων «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε πολιτισμό» μαθητών και μαθητριών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Δήμου Αγρινίου.

18:00-18:30: Προσέλευση-Χαιρετισμοί
18:30-18:40: «Απολογισμός διαχείρισης του προγράμματος αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Αγρινίου», Γεώργιος Μελιάδης, Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δήμος Αγρινίου.
18:40-18:50: «Προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την εφαρμογή του Νομικού Πλαισίου», Στέφανος Νικολόπουλος, Δ/ντης ΔΑΟΚ, Περιφερειακή Ενότητα Αιτ/νιας.
18:50-19:00: «Το οικοσύστημα των αδέσποτων σκύλων», Βασιλική Καραπαπά, Γεωπόνος, Δ/νση Τοπικής Οικ. Ανάπτυξης, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής, Δήμος Αγρινίου
19:00-19:10: «Αδέσποτα-Πιθανές μεταδιδόμενες ζωοανθρωπονόσοι»
Ιωάννης Φαρμάκης, Κτηνίατρος, Δημοτικός Σύμβουλος υπεύθυνος για την εποπτεία και το συντονισμό ενεργειών διαχείρισης αδέσποτων ζώων Δήμου Αγρινίου.
19:10-19:20: «Διαχείριση αδέσποτων», Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος, Κτηνίατρος, Ανάδοχος Κτηνίατρος Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Δήμου Αγρινίου.
19:20-19:40: Διάλειμμα -Καφές
19:40-19:50: «Νομικό πλαίσιο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς» Χαρά Διαμαντή, Νομικός
19:50-20:00: «Αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Νομικό πλαίσιο»
Λεωνίδας Αρωνιάδας, Δασοφύλακας, Υπεύθυνος του Γραφείου Θήρας, Δασαρχείο Αγρινίου.
20:00-20:10: «Παρουσίαση εκπαίδευσης σκύλων», Κωνσταντίνος Μπιτσικώκος, Εκπαιδευτής Σκύλων
20:10-20:30: Απαγγελία εκθέσεων μαθητών –«Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό-Μια προσωπική εμπειρία με ένα ζώο»
Απονομή βραβείων καλλιτεχνικού διαγωνισμού και διαγωνισμού έκθεσης μαθητών
20:30-21:00: Ερωτήσεις – Συζήτηση

Article Categories:
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Menu Title